// SÉ EL QUE VULL! //

Una necessitat: ESTIMAR
Un projecte: DONAR-ME
Un desig: LLIBERTAT
Una opció: AVANÇAR
Una raó: VIURE!

dilluns, 14 de desembre del 2009

COED 11/12/09

DESCRIPCIÓ:


El divendres vam iniciar la sessió de COED, com ja és habitual, amb les recitacions dels meus companys. Concretament, les persones que van recitar van ser: la Paula Antonell, el Pere Mussoll, l’Anna Llongueras, l’Eva Ladevesa, la Núria Maldonado, l’Aylen Marino, la Laura Millán l’Anna Illa, el Rafa Mora, la Carlota Muntaner, la Marta Juny , l’Alba Mayol i la Sara López.
Un cop vam haver acabat amb les recitacions, vam passar ha realitzar els debats. Aquest cop, però, només se’n va realitzar un, ja que a l’altre grup que l’havia de fer els hi va sorgir algun imprevist.
Concretament, el debat que es va realitzar, era el meu. El tema del debat era “El nou calendari escolar” i estava compost per l’equip que estàvem a favor, format per la Carolina Garcia, la capitana del grup, l’Helena Vall (que no va poder assistir al debat a causa de problemes de salut), l’Eulàlia Palmero, la Clara Boix i jo, l’Anna Español. Per altra banda, l’equip que estava en contra de l’aplicació del nou calendari escolar, estava format per l’Àlex Ramos, el capità del grup, la Laura Sendín, la Linda Camacho, la Mireia González i la Sara López.
En el debat es defensaven dos punts de vista diferents. Els que estàvem a favor, defensàvem el nou calendari escolar, aportant com a arguments que, en primer lloc, ens servirà per aproximar-nos una mica més a la resta d’Europa, i per tant, no està tant a la cua en temes escolars, ja què, s’ha pogut comprovar, que amb l’horari que tenen a la resta de països europeus, el fracàs escolar és molt inferior al nostre. En segon lloc, amb la implantació del nou calendari escolar es vol aconseguir una conciliació de l’horari laboral dels pares amb l’horari escolar dels fills, perquè d’aquesta manera, el pares puguin estar més de temps amb els seus fills, i en conseqüència, està més pendents d’ells tan personalment com acadèmicament. Finalment, hem mencionat els canvis més representatius que s’establiran amb la implantació del nou calendari escolar, i algunes millores que aquests comporten. Una de les més importants, la trobem en l’establiment d’una setmana de vacances durant els mesos de FEBRER/MARÇ. Aquesta servirà per evitar que als alumnes se’ls i faci tan llarg i feixuc el segon trimestre de curs, el més llarg de tots. Hem de pensar que a la resta d’Europa, cada més i mig, es realitza una setmana de vacances, tot en vista de que als propis protagonistes, és a dir, als alumnes, no se’ls hi faci tan feixuc.
Per altra banda, l’equip que estava en contra, ha defensat els seus arguments aportant com a elements més importants, que encara no estem prou preparats per afrontar les totes les reformes que comporta el nou establiment d’aquest nou calendari, i que moltes famílies no estan capacitades per afrontar les despeses econòmiques que aquesta modificació comportarà.

REFLEXIÓ:

Personalment, pel que fa al conjunt de recitacions, penso que la majoria de la gent ha anat evolucionant respecte a persones de dies anteriors, rectificant alguns errors que altres van cometre.
En segon lloc, i referent al tema del debat, penso que com en molts altres temes, l’aplicació del nou calendari escolar, té els seus aspectes positius i els seus aspectes negatius.
Penso que totes les opinions exposades anteriorment, tant les que estan a favor com les que estan en contra, són correctes i tenen el seu sentit.
Un exemple molt important el trobem en l’aplicació de la setmana de vacances al Febrer/Març. Aquest tema té com a aspectes positius, el descans dels alumnes, però també té com a efecte contrari, que la majoria de les famílies estan treballant i no disposen dels recursos econòmics suficients, com per poder afrontar unes despeses, com són les de pagar casals, esplais, estades d’esquí,... als seus fills.
En definitiva, penso que cadascú ha de trobar el seu punt de vista i dona la seva opinió sobre aquest tema i saber valorar –ne els aspectes que ell cregui més importants i conseqüentment, posicionar-se en alguns dels dos sectors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada