// SÉ EL QUE VULL! //

Una necessitat: ESTIMAR
Un projecte: DONAR-ME
Un desig: LLIBERTAT
Una opció: AVANÇAR
Una raó: VIURE!

dimecres, 9 de desembre del 2009

CATORZÈ DIA DE SEMINARI 02/12/09

DESCRIPCIÓ:


El dimecres dia dos de desembre vam començar la sessió de seminari amb l’actualitat educativa, sobre el tema “el canvi en la jornada educativa” que ens va presentar l’Eduard. Aquesta notícia, com el seu títol indica, tractava sobre el canvi que es té previst fer en el calendari escolar. Un dels canvis més significatius, serà realitzar una setmana de vacances al Febrer i escurçar les vacances d’estiu, és a dir, començar el dia 7 enlloc del 15, tampoc hi haurà jornada intensiva al juny i el dia després de reis serà lectiu.
A continuació, la Laura ens ha presentat la revista “Escola Catalana”. Aquesta està dividida en diversos apartats com són:
En primer lloc, DAVANTAL, un article que reflexiona sobre el tema que es tracta en tota la revista. Després trobem CAMINS PER REGIR, a continuació l’apartat d’ENTREVISTA, en aquest apartat es realitza una entrevista a un personatge relacionat amb el tema. Posteriorment podem trobar EXPERIÈNCIES, després també hi ha l’apartat de SENSE PÈLS A LLENGUA, en aquest apartat, hi ha diferents tasques que et fan treballar la llengua, fen-te diferenciar dos mots que s’escriuen de la mateixa manera. En sisè lloc trobem l’apartat d’INFORMACIONS I COMENTARIS, aquest tracta temes d’actualitat. Després també hi ha LLIBRES i MATERIALS, seguidament podem observar l’EDITORIAL, aquest parla sobre llibres per primària i per secundària i per últim, trobem l’apartat de LLETRA MENUDA. En aquest apartat, i concretament en l’exemplar d’avui, hi podem trobar un cal•ligrama.
Finalment, ens va presentar un article que tractava sobre la importància de l’educació primària. El debat va girar entorn al tema “els alumnes de primària estan ben formats per poder després tenir un bon nivell a la secundària?”
En tercer lloc, vàrem començar a realitzar la posada en comú de la jornada de pràctiques a una escola amb un alumne/a de 3r curs però, només tres parelles i una persona, de manera individual han tingut temps de fer-ho.
Per acabar, la Lluïsa ens va repartir uns paperets de colors, on cadascú de nosaltres havia d’escriure alguna frase, paraules, expressions,poemes,... a les altres 15 persones de la classe.


REFLEXIÓ:


El seminari del dimecres va ser força interessant, sobretot pel tema referent al nou calendari escolar. Personalment penso que el calendari actual ja està estructurat correctament, l’únic que trobo bé del nou calendari és el fet d’afegir una setmana de vacances al més de febrer, ja que d’aquesta manera es més suportable pels alumnes, ja que són ells els autèntics protagonistes i l’eix central de l’organització de qualsevol sistema educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada