// SÉ EL QUE VULL! //

Una necessitat: ESTIMAR
Un projecte: DONAR-ME
Un desig: LLIBERTAT
Una opció: AVANÇAR
Una raó: VIURE!

dissabte, 31 d’octubre del 2009

SETÈ DIA DE SEMINARI 28/10/09

DESCRIPCIÓ:

El dimecres vam començar la sessió amb una "enquesta als estudiants de 1r any de grau", que tractava sobre els motius pels quals havíem escollit Blanquerna. Seguidament, la Maria, la Laura i la Irene ens van presentar les notícies que van anar trobant al llarg de la setmana anterior.
En primer lloc, la Maria ens va proposar un debat sobre l’aplicació de la tecnologia, concretament, els ordinadors, en les aules, ja des de ben petits. També ens en va proposar un altre que consistia en debatre fins a quin punt es podran subvencionar tots els ordinadors per tal que tots els nens i nenes en puguin disposar.
Després la Laura, ens va explicar una noticia titulada” Al final de l’ESO s’haurà de fer una prova de revàlida”. Això va portar a debatre si era bo o no que els alumnes realitzessin aquesta prova.
Finalment, la Irene va destacar vàries notícies com són “Unos 40.000 menores, en riesgo sanitario por consumir cannabis”, “El congreso debate la autoridad del profesor” i “Patrullas anticampana”. La més rellevant i la que ens va portar a debatre més va ser aquesta última. Aquesta tractava sobre que s’ha fet una proposta per tot el barri de l’eixample contra l’absència escolar. Dos policies vestits de paisà, es passegen pel voltant dels centres, i si veuen algun menor fora del centre escolar, l’agafen i el tornen a l’escola, penalitzant a l’escola. El tema de debat ha estat el fet si s’havien de posar multes als pares per permetre que els seus fills faltin a les classes.

Un cop vam haver finalitzat amb les notícies, l’Albert ens va presentar la seva revista, anomenada “Escuela”. Aquesta està escrita en castellà, té una periodicitat mensual, és va començar a publicar l’any 1941 i té un cost individual de 4euros. Està formada per diversos apartats, els més significatius dels quals són: Educared, més reportatges, entrevistes i articles d’opinió, Legislación, Cultura... Pel què fa a l’article escollit per tal de poder-lo debatre va se: “Agentes de Autoridad”, que tractava sobre l’autoritat dels mestres a les aules”. Altres temes que també vam comentar van ser “la 3a hora de castellà” i “el sistema educatiu a Espanya”.

Finalment, la Lluïsa ens va repartir un article sobre “L’era cristiana”, d’Empar Moliner, que tractava de substituir el nom de vacances de Nadal pel de vacances d’hivern i el de vacances de Setmana Santa pel de vacances de primavera.


REFLEXIÓ:


En primer lloc, pel què fa a l’anunci de la Maria, estic d’acord en què el fet d’aplicar ordinadors als nens de primària no és bo, ni és un bon mètode. Pel què fa al tema de la revàlida, penso que tampoc està del tot malament que la gent conegui quin és el seu nivell en acabar l’ESO. Finalment, pel què fa al tema de les patrulles “anticampana”, penso que és una bona manera d’intentar reduir el nombre d’alumnes fora de les escoles. Sobre la notícia proposada per l’Albert, sobre el paper del mestre a les aules, penso que aquest cada dia està en un esglaó més baix i que el mestre cada vegada té menys autoritat davant els alumnes.
En definitiva, tots aquests debats ens han aportat més coneixement sobre el que succeeix setmana rere setmana al nostre entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada