DESCRIPCIÓ:
El divendres passat, vam iniciar el seminari amb l'exposició de la revista de l'Eduard.
Aquesta és titula "Guix", té un cost de 7.80euros per unitat i té una periodicitat mensual. La revista "Guix" està formada per diversos apartats com són: -l'editorial, l'opinió i els monogràfics,un dels apartats més amplis de la revista, experiències, on trobem les propostes per part dels centres per tal de poder millorar l'educació, escola, territori i comunitat, on podem trobar articles pertanyents a diferents escoles, el curs, s'escull un tema cada any, l'apartat de reflexió a la pràctica i finalment, l'apartat de recull, en el qual podem distingir diversos apartats com són: - hem llegit, trobades, convocatòries, materials, notícies, webs i tira econòmica.
El tema que va escollir l'Eduard va ser la LOE i vam poder establir un debat sobre la nostra opinió respecte a la instauració de l'anglès ben aviat començada l'educació infantil, el fet de si l'ús de les tecnologies en nens de primària era massa prematur o no, el fet de si l'educació havia de ser gratuïta només iniciar l'educació infantil...
Un cop vam acabar de comentar la revista de l'Eduard, la Lluïsa ens va explicar detalladament com seria i estaria distribuïda la setmana de pràctiques, i aquesta és la següent:
En primer lloc, el dilluns assistirem a dues conferències, concretament "Fer de mestres" i "La web 2.0 i l'educació al cibernàrium", el dimarts hi haurà una jornada de pràctiques, acompanyant a un alumne de 3r curs al seu centre escolar. A continuació, el dimecres es realitzarà la visita a un centre socioeducatiu,el dijous hi haurà una visita a un centre educatiu escolar i finalment, el divendres, per parelles o bé individualment, es realitzarà la visita a l'espai educatiu d'una entitat o exposició d'interès.
Finalment, la Lluïsa ens va repartir un article titulat "L'ull de l'Agulla", de Daniel Boada i ens va comentar a part de la classe i de manera individual, els treballs de "Va de mestres".
REFLEXIÓ:
Pel què fa a la gratuïtat de l’educació penso que aquesta ha de poder se accessible a tothom i que si per tal d’aconseguir-ho ha de ser gratuïta hem sembla perfecte. Fent referència a l’ús de les tecnologies com a eina bàsica a partir dels 5 anys, hem sembla una fatalitat, ja que aquest fet pot comportar un deteriorament o un no total desenvolupament d’algunes facultats de l’alumne, i més a l’edat de 5 anys. Pel què fa a l’anglès, hem sembla molt correcte que ja des de ben petits se’ls faciliti conèixer un altre idioma diferent del català o del castellà.
Personalment, i respecte a la jornada de pràctiques, hem sembla molt bé que s’hagin organitzat un seguit d’activitats per tal que nosaltres, els alumnes, encara que no puguem realitzar pràctiques a una determinada escola durant aquest primer curs, se’ns permeti entrar una mica en contacte en el què seria aquest món.
Personalment, m’ha tocat anar a visitar el “Casal dels infants del Raval” i espero poder extreure i adquirir el màxim de profit d’aquesta oportunitat que se’ns dóna.
Fi de les modificacions del bloc
Fa 14 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada