// SÉ EL QUE VULL! //

Una necessitat: ESTIMAR
Un projecte: DONAR-ME
Un desig: LLIBERTAT
Una opció: AVANÇAR
Una raó: VIURE!

divendres, 13 de novembre del 2009

EL CAÇADOR D'ESTELS: descripció d'un personatge secundari

El “baba” és el pare de l’Amir i també, com es descobreix al final de l’acció, d’en Hassan.
Durant tota l’acció se’l reconeix com un home extraordinari, de bona classe social, que defensa els seus ideals per sobre de qualsevol altra cosa i està molt ben considerat i respectat per tota la gent que l’envolta.
El “baba” és un personatge que es sent culpable, per no poder parlar d’en Hassan com a fill seu, ja que la seva posició social, econòmica i política no li ho permet.
És per aquest motiu, que veu en l’Amir aquell fill que li està permès de tenir com a propi i per tant, no vol que sigui una persona covarda i que se’l pugui classificar com a digne fill del seu pare. L’Amir però, és més aviat poruc i els seus gustos i preferències es desvien bastant de les del seu pare.
Per altra banda el “baba”, veu en Hassan com aquell fill al qual no li està permès tractar-lo com a tal, ni el pot criar com vertaderament es mereix. A causa d’aquest desig per tapar i solventar el seu sentiment de culpa per no poder tenir el seu fill amb ell i poder-li donar tot el que li pertoca, realitza vàries obres benèfiques.
Per últim, cal dir, que s’emporta el seu gran secret amb ell, al morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada